Ayak Sağlığında Ayakkabı Seçiminin Önemi

Ayak-Sağlığı-ve-Yüksek-Topuklu-Ayakkabılar

Ayakkabıda önceliği görsellikte tutarız. Yapılan ayakkabı seçimleri kombine uygun düşünülse de, yanlıştır. Çünkü gittiğimiz yerlerde, katıldığımız iş olanaklarında, yürüdüğümüz yollarda, yaptığımız spor gibi çeşitli girişimlerde bizi ayakta tutan ayak ve onun sağlıklı kalmasını sağlayan ayakkabılardır. Özellikle kadınlar, hiçbir ağrı gözetmeksizin çektiği tüm ayak ağrılarını görmezden gelmektedir. Yanlış ayakkabı seçimi vücutta oluşacak yorgunluğu ve verim düşüklüğünü de beraberinde getirmektedir.

Ayak konforunda ilk dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi ise ayakkabının içerisinde yerleştirilmiş olan tabandır. Yastık olarak adlandırılan bu taban ayağın şekil bakımından konforunu yüksek derecede sağlayıp, ayaktaki duruş bozukluğunun engellenmesinde en büyük etkendir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise ayakkabı numarasının ayağa tam oturuyor olmasıdır. Herhangi bolluk görülmesinde ayakta oluşacak bir çok sağlık bozukluğuna sebep olacaktır. Gün boyunca ayağın  bedenin tüm yükünü taşıyan ve görsel tercih sebebiyle yoğun bir seçim aralığı olan ayakkabılar, ayağı tamamen kavrayıp hiçbir sağlık sorununa sebebiyet vermeyecek şekilde seçilmelidir.

Diğer bir önem taşıyan konuya bakacak olduğumuzda, ayakkabının kuru ve havadar olması gerekmektedir. Ayağın ayakkabı içerisinde nefes alabilir olması, hijyen ve ayakta oluşacak sağlık problemleri açısından önem kazanmaktadır. Yapmış olduğumuz yanlışlardan birisi ise ayakkabı numarasıdır. Ayakkabı numaraları, modelden modele, kalıptan kalıba değişim göstermektedir. Bazı ayakkabılar ayağımıza tam oturmasına rağmen, aynı numara bir diğer ayakkabı ayağımıza bol gelebilir veya ayağımızı sıkabilir. Seçimleri bir ayakkabı numarası üzerinde tutmak yerine, ayakkabıyı denediğimiz zaman ayağımız en konforlu halde tutacak ayakkabıyı seçmeliyiz.

Ayakkabı seçiminde topuk yüksek bir önem taşımaktadır.  Yüksek ve yanlış topuk seçiminde ayaklarda oluşacak varis veya tendonların zarar görmesi gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşılabilir. Yüksek topuğun verdiği karar, düz taban ayakkabılarda ayağa zarar vermektedir.  Doğru ayakkabı üretimi ayağın yapısına ve oluştuğu şekle bağlıyken, seçimlerimizde buna göre olmalıdır.

Çok sert tabanlı ayakkabılar, ayakta şişme ve ağrı yapmaktadır. Yanlış ayakkabı seçimi kemik ağrısına da sebep olacağı için, kemik yapısı üzerinde değişimler oluşup, yapısal sağlık problemlerine sebep olabilir. Buda ilerisi için diz, kalça ve bel problemlerine sebep olmaktadır. Tüm bunları toparladığımız zaman, mutlu bir gün için, ayağımızı mutlu etmemiz gerekmektedir. Bu da ayakkabının doğru seçimiyle gerçekleşebilir.

Bugun inceleme: 2 - Toplam inceleme: 2379
hepsini goster Erbilden

Yeni Sezon Ayakkabılar Erbilden!

Yeni Sezon Ayakkabılar Erbilden!
Devamını Oku!