Ayakkabınız Küçük Geliyorsa ne Yapmalısınız?

Erbilden-AnaSayfa

Ayağınıza küçük gelen fakat vazgeçemediğiniz ayakkabılarınız var ise bu öneriler tam size göre! Yeni alınan ayakkabıların ayağı sıkması hemen hemen herkesin başına gelen bir durum. Peki ayağa dar gelen ayakkabılar nasıl genişletilir? Sizin için bir kaç öneri hazırladık.

try

 

Evde Buz Yöntemi

Buzdolabı poşetinin içine su doldurun. Su dolu poşeti ayağınızı sıkan ayakkabının içine koyun ve ayakkabıları buzdolabına yerleştirin. Suyun donduğunu gördüğünüz an ayakkabıları buzdolabından çıkartın ve 20 dakika kadar bekleyin.

buzyontemi-1024x769

Gazete Kağıtları ve Sirkeli Bez

Ayakkabının içerisini sıkıştırılmış gazete kağıtlarıyla doldurun. Bu şekilde birkaç gün bekletin. Buna ek olarak sirkeli bezi yine ayakkabınızın içine koyarak bu şekilde birkaç gün bekletebilirsiniz. Fakat not olarak düşmekte fayda var, sirke, alkol gibi maddeler ayakkabınızın yüzeyine zarar verebilir. Bu yüzden bu yöntemi pek önermiyoruz.

Esnetici Sprey

Hemen hemen her yerde bulabileceğiniz ayakkabı esnetici spreyler ayakkabının ayağı sıkan kısımlarının genişletilmesine yardımcı olur. Bu spreyler, deri cinsindeki ayakkabılar için kullanılıyor. Ayakkabıyı ayağınıza giyip spreyi dışarıdan deriye uygulayın. Ayakkabının içi deriyse, isterseniz içine de sıkabilirsiniz.

1

En Sağlıklı Çözüm: Kalıba Koymak

Bunların dışında bilinen bir çok çözüm mevcut ama hepsi sağlıklı olmayabiliyor. Bu yüzden ayağınızı sıkan, ayağınıza küçük gelen ayakkabınız varsa, ayakkabı kalıbına koymak en iyi çözüm olacaktır. Ayakkabı tamircisine yada ayakkabı satan mağazalara gidip ayakkabınızı kalıba koydurabilirsiniz. Bunun dışında ayakkabı genişletme kalıpları satın alabilir, evde kendiniz de ayakkabılarınızı kalıba koyabilirsiniz. Çizmenizin veya botunuzun konç kısmı sıkıyorsa, sıcak kalıba koydurarak esnemesini sağlayabilirsiniz.

1 (1)

Bugun inceleme: 1 - Toplam inceleme: 5952
hepsini goster Erbilden

Erkekte güneş koruyucu krem

ERKEK GÜNEŞ KORUYUCU SEÇERKEN Güneş koruyucu krem  alırken en yüksek koruma faktörü...
Devamını Oku!